bewonersinitiatief

In het diepe voor De Zien

Een openluchtzwembad dat drijft op vrijwilligers. Uitgeest laat zien dat het kan. Ruim honderd vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om het mogelijk te maken dat jong en oud kunnen zwemmen en recreëren binnen de grenzen van het eigen dorp. Het zwembad is van ons!

In 2013 breekt een spannende tijd aan voor het zwembad. Dan wordt duidelijk dat de gemeente geen geld meer wil steken in de exploitatie door Optisport. Het contract loopt in 2014 af dus haast is geboden. Een heus burgerinitiatief moet het tij keren.

Actiegroep 'De Zien Blijft' maakt een vliegende start op de vrijmarkt op Koninginnedag 2013.

Vicevoorzitter Jan Ros en zijn helpers halen duizenden handtekeningen op van verontruste Uitgeesters.
 De actievoerders houden de vaart erin, want al in mei 2013 trekken ze op naar het gemeentehuis om met de overhandiging van 3400 handtekeningen het burgerinitiatief definitief gestalte te geven. Uiteindelijk loopt het totale aantal handtekeningen op tot 6000.

Een signaal waar de politiek niet om heen kan. In september 2014 ziet de Stichting Zwembad De Zien Uitgeest het licht. De doorstart is daarmee bijna een feit.

Ruim honderd vrijwilligers springen enthousiast in het diepe. Bestuursleden, werkgroepen van communicatie tot groenbeheer, te veel op om te noemen. Met maar één doel voor ogen: het zwembad behouden voor Uitgeest.

Ja!

ik word vrijwilliger, vriend of sponsor:

steun ons

Koop hier online je abonnement en reken af met iDEAL.

Lees meer

Kijk hier voor de openingstijden en toegangsprijzen van De Zien.

Lees meer

Er zijn heel veel dingen te doen bij het zwembad. Kijk hier voor een overzicht

Lees meer

De Zien wordt gerund door vrijwilligers. Interesse? Neem contact met ons op!

Lees meer